Kiitollisuuden voima

Julkaissut Maija Sutinen

Viime päivinä Suomi on ajautunut poikkeustilaan ja monet miettivät, mitä tästä seuraa. Säilynkö terveenä, säilyykö läheiset ihmiset terveinä entä miten käy työpaikkojen? Miten käy sille normaalille elämälle, jota olemme saaneet viettää?

Tällaisena hetkenä on hyvin ymmärrettävää, että voi tulla esille kiukkua, vihaa, surua, katkeruutta tai muita negatiivisia tunteita. Jokaisen selviytymisen kannalta on oleellista, miten pitkään vietämme aikaa negatiivisten seurausten pohtimisessa. Se, mihin keskitymme vahvistuu. Eli jos seuraamme negatiivisia uutisia ruokimme mieltämme negatiivisuudella. En sano, että itse joka hetki pystyn ajattelemaan positiivisesti, kuitenkaan liiallinen pelko ja ahdistus ei auta meitä eteenpäin.

Mitä voimme tehdä, jotta uskomme huomiseen ja parempaan tulevaisuuteen vahvistuisi?

Eräs pieni keino on kirjoittaa joka aamu kymmenen asiaa, joista on kiitollinen. Kiitollisuuden aiheet voivat liittyä läheisiin ihmisiin, terveyteen, työhön, harrastuksiin tai vuodenaikojen vaihteluun. Kun kirjoitamme säännöllisesti kiitollisuuden aiheita, pystymme kestämään paremmin ulkoisen maailman meille tuomia haasteita, joita nyt tulee tämän pandemian ja siitä aiheutuvien rajoitusten seurauksena.

Voimia ja terveyttä kaikille ja pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme.


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →